info@parketta.net / Hívjon minket: 36 (70) 426 4848
Laminált padló

Laminált padló (5)

A legfontosabbak a parkettáról

Nemesen egyszerű, tiszta, újratermelődő anyag, miközben természetesen szép, stílusos és időtálló, minden darabja egyedi és megismételhetetlen, s feldolgozva is életteli marad.

A parkettaválasztás


Egy kellemes hangulatú, barátságos otthon ma sem képzelhető el fa nélkül. A fa a határtalan lehetőségek anyaga. Semmihez sem fogható, egy ház, vagy egy szoba kialakításáról van szó. Különösen nagy jelentősége van ennek az anyagnak egy olyan belsőépítészeti résznél, mint a PADLÓ. A fa az egyik legősibb építőelem. Nemesen egyszerű, tiszta, újratermelődő anyag, miközben természetesen szép, stílusos és időtálló, minden darabja egyedi és megismételhetetlen, s feldolgozva is életteli marad. Nem csoda hát, hogy a XXI. század embere a szintetikus anyagok helyett mind gyakrabban választja otthona burkolataként. A fa padló a ház szinte minden helyiségébe beilleszthető, mindenütt a melegség, a harmónia és a kényelem érzését kelti. Ne feledje: a fa, élő anyag, méltósággal öregszik. A fa lehetőséget kínál minden olyan embernek, aki egyéni és önmagának tetsző környezetet kíván kialakítani. Az igényes és tartósan hibátlan parkettaburkolatok elkészítéséhez a megfelelő minőségű padlóburkolat mellett jó szakember is szükséges, aki a padlóburkolatokat megfelelő gondossággal és szakértelemmel rakja le és formálja a megrendelő igényei szerint.

Amennyiben a parketta padlóburkolat mellett döntött, az azt jelenti, hogy nagyon tetszetős, kellemes hangulatú, természetes anyagból készített terméket választott. Különféle fából készült parketták közül választhat, melyek színük, erezetük mellett még keménységükben és ellenálló képességükben is különböznek egymástól.
A parketta padlóburkolat a puhafától a keményfáig a következők ( Brinell adatok, tájékoztató jelleggel):


Akác 4 ,8 kg/mm2 Kemény szövetű, komplex színvilágot idéző burkolat.
Juhar 3 ,7 kg/mm2 Elegáns megjelenésű halvány szín.
Tölgy 3 ,7 kg/mm2 Klasszikus erezetű, tradicionális színárnyalatokat, nemes vonásokkal ötvöző fafajta az időtlen értékek kedvelőinek.
Nyír 3 ,4 kg/mm2 Meleg tónusú, különböző irányból szemlélve változatos szín-
hatásokat és selymes fényt mutat.
Cser 3,3 kg/mm2 A magyar erdők különleges tölgyfája, a cser markáns rajzolatú
és árnyalatú padlóburkolat.
Cseresznye 3 ,2 kg/mm2 Ritka, különleges színű és rajzolatú padlóburkolat.
Kőris 3 ,2 kg/mm2 Markánsan erezett, világos árnyalatokat megjelenítő burkolat.
Bükk 3 ,0 kg/mm2 Modern berendezésekhez is kiválóan illeszkedő burkolat.
Vörösfenyő 1 ,9 kg/mm2 Északi harmónia akár melegebb napokra is.
Éger 1 ,6 kg/mm2 Lágy pasztellszerű színek, selymes fényű anyag, amely meleget
sugároz .


A fa padlóburkolatok fajtái :SZALAGPARKETTA v. KÉSZPARKETTA v. KÉTRÉTEGŰ PARKETTA


Napjainkban a fa a belsőépítészetben és a belső terek kialakításában is újra a reneszánszát éli. A fából készült padlóburkolatok mindig is kedveltek voltak. E burkolat természetes anyaga révén esztétikus és természetes környezetet sugároz használójának.
A készparketta egyes elemei nagy felületű parkettaelemekké vannak összeállítva. Szerkezetét három, egymásra merőlegese szálrendezéssel összeragasztott faréteg alkotja. Különböző méretben és többrétegűre gyártva, csiszolva, legtöbbször készre lakkozva, esetenként olajjal beeresztett vagy viaszolt padlóburkoló elemek, minden oldalán nútolva és hornyolva készül. A felső kopóréteg általában keményfából, keresztirányban enyvezett, teherbíró keményfarétegekből készül, ami lerakás után azonnali használatba vételre teszi alkalmassá. A készparketta különféle lerakási mintázatokban kapható. A már kopott készparkettát még legalább háromszor újra lehet csiszolni és lakkozni.
Amiért ajánljuk : gyors , egyszerű a lerakása, erős lakk védi a felületét, hosszú az élettartama, többször is felújítható, könnyen , gyorsan tisztítható, kitűnő hangszigetelő, padlófűtés esetén is alkalmazható (kivéve bükk és juhar)

LAMINÁLT PARKETTA


A különböző méretekben gyártott, nagynyomású technológiával több rétegben (1. kopásálló overlay , 2. dekorpapír, 3. HDF (farost) hordozóréteg, 4. ellenhúzó réteg) egymásra helyezett faforgács- vagy farostlemez lapok, melyek minden oldala nútolt és hornyolt. A nagy kopásállóságú műgyanta felület alatt dekorréteg helyezkedik el, mely általában faerezet utánzatú. Nagy kopásállóságának köszönhetően nagyon jól bírja a görgős széket és olyan helyiségekbe is igen praktikus, ahol nagy az ügyfélforgalom. A csomagoláson megtalálható az igénybevételre vonatkozó minőség és ebből következően az ajánlott felhasználási terület is.
IP-érték : míg az első kopásig a fedőréteg ki nem látszik, AT-érték: míg a hordozóanyag ki nem látszik.
Méretválaszték: vastagság: 6 - 8 mm , Szélesség: 192 mm , Hosszúság: 1 292 mm . Amiért ajánljuk : kedvező ár-érték arány, könnyen lerakható, azonnal igénybe vehető, nagy terhelhetőség, széles dekorválaszték, könnyű és gyors tisztítás, padlófűtés esetén is alkalmazható.

HAGYOMÁNYOS vagy CSAPHORNYOS PARKETTA


A padlóburkolók klasszikusa. Igényes, az extrém igénybevételt is jól tűrő padlóburkolat. A valódi fa az egyetlen olyan anyag, ami felhasználása során is élettel teli marad, és soha - soha nem megy ki a divatból. A valódi fa harmóniát sugározva otthonná változtatja a lakást. A valódi fából készült padlóburkolat antisztatikus és könnyen tisztántartható, nem vált ki allergiás tüneteket. Keményfából vagy egzotikus fából készül, nútokkal és hornyokkal történő kötéssel. A lerakás után csiszoljuk és felületkezeljük , mely után a parketta felületének színárnyalata bizonyos mértékben megváltozhat.
Méretválaszték: vastagság: 16 - 22 mm. Szélesség : 35 - 70 mm Hosszúság : 250 - 500 mm.Hagyományos parketta minőségi osztályai.
Natur : ELSŐOSZTÁLYÚ MINŐSÉG. A felső felület repedés és szíjács mentes, a természetes növekedésből adódó színhatású, különösen feltűnő durva szövetszerkezet és nagy különbségek nélkül. Egészséges, jól benőtt göcsök 1 mm átmérőig megengedettek, ha nem csoportosan fordulnak elő.
Fekete, szürke, barna, vörös és egyéb durva elszíneződés nem megengedett. Felső felülete repedésmentes, természetes növekedésből adódó színhatású, Egészséges, jól benőtt göcsök 8 mm átmérőig megengedettek.
Csíkos: MÁSODOSZÁLYÚ MINŐSÉG. A felső felület repedésmentes. Egészséges szíjács, eltérő szín és szövetszerkezeti hatás adja ennek az osztálynak az élénk összképét. Egészséges, jól benőtt göcsök 10 mm átmérőig megengedettek. Különösen feltűnő, durva szöveti különbségek nincsenek megengedve.
Rusztikus: HARMADOSZTÁLYÚ MINŐSÉG. Határozott színhatású, göcsök, élénk szövetszerkezet. Egészséges szíjács, jól benőtt göcs, tárolási folt megengedett. A fekete göcsök 15 mm átmérőig megengedettek. Elszíneződések, penész és tárolási foltok megengedettek. A parketta anyaga jól benőtt göcsöket tartalmazhat.
C v. konzum: SZABVÁNY ALATTI MINŐSÉG. A megmunkáláskor keletkező kisebb hibák megengedettek. Tárolási foltok, göcsök, színeltérés, élkitörés megengedett.
A PARKETTA OSZTÁLYBASOROLÁSA CSAK A FA SZÍNEZETÉRE VONATKOZIK, A FA MEGMUNKÁLÁSA MINDIG ELSŐOSZTÁLYÚ!

SVÉDPADLÓ


Napjaink egyik legdivatosabb padlóburkolója. Szerkezeti felépítése megegyezik a csaphornyos parkettáéval, vagyis szintén tömörfa és az egyes elemek pontos illeszkedését csapok és hornyok biztosítják. A lamellák ugyanakkor jóval szélesebbek és hosszabbak a hagyományos parkettánál, ezért ezen padlóburkoló megjelenése különösen elegáns.
Méretválaszték: vastagság : 15 - 22 mm. Szélesség : 70 - 120 mm. Hosszúság : 600 - 1 500 mm.

HAJÓPADLÓ


A hajópadló széles méretválasztékban kapható, és így e termék az esztétikus megjelenés mellett az egyéni igényeknek is minél nagyobb körben megfeleljen. Különös színfoltot jelentenek az importból behozott trópusi fapadlók, melyeket egzotikus színekben is kínálunk.
Hosszú, egy vagy több rétegben lerakott, gyalult vagy csiszolt, csap-hornyos tömörfa pallók előkezelve, vagy utólagosan felületkezelt.

LAMELLA PARKETTA


Csap és horony nélküli, többféle alakzatban lerakható parketta, alul két ragasztó horonnyal. Egyesíti a mozaik és a hagyományos parketta előnyeit. A lécek csap-horony nélküli élkiképzéssel készülnek. Nagyon változatos lerakási módokban fektethető. Műanyaghálóval, táblásított alakzatban is készül. Kis vastagságuk miatt padlófűtéses lakóterek burkolataként is használható.
Méretválaszték: vastagság: 10 mm. Szélesség : 48 - 60 mm. Hosszúság : 240 - 300 mm.

IPARI PARKETTA


A hagyományos parketta méretre vágása során keletkező parkettamaradék élére állított elemeinek összeragasztásával készülő táblásított parketta típus. Felülete nem egyenletes, ezt a csiszolás során egyenlítik ki, majd lakkozzák. Mintázata és színezete nagyon változatos, nagy forgalmú, erős igénybevételnek kitett helyiségek masszív burkolata.
Méretválaszték: vastagság: 22 - 24 mm. Táblaméret : 150-250*300-450 mm.

INTARZIAPARKETTA, A TÁBLÁSÍTOTT DÍSZPARKETTA:


Az intarziaparketta a hajdani bálok hangulatát hozza el otthonába, szalonná nemesítve a nappalit, kifejezve használójának igényességét, a maradandó értékek teremtésének felelősségével. Mi érezzük ezt a felelősséget, ezért ajánljuk Önnek ezt az exkluzív parkettaburkolatot.
Az intarziaparketta táblák alap nagysága 400*400 mm, ami 22 mm vastag tömör keményfa anyagokból készül, az elemek egymáshoz csapolással illeszkednek, ezért masszívak, hosszú élettartamúak, sokszor csiszolható és könnyen kezelhető. A egyedien variálható színek és minták az egyéni igényeket is kielégítik.

A parketta rakása:

ALAP : A parketta szinte minden aljzat burkolására alkalmas. Az alapnak a fektetés megelőzően vízszintesnek, kiegyenlítettnek és teljesen száraznak kell lennie. Az erősebb zsugorodást, illetve tágulást megakadályozandó a terem és a burkolandó felület hőmérséklete 15 C körül kell, hogy legyen. Az aljzat nedvességtartalma betonaljzat esetné 2%-nál ne legyen magasabb, amennyiben ennél magasabb a nedvességtartalom ( max . 5%), akkor a parketta alá fektetése előtt szigetelést kell helyezni az aljzatra. Amennyiben a régi burkolat PVC, linóleum vagy rövid bolyhú padlószőnyeg, és alatta lévő aljzat egyenletes, akkor az is megfelelhet a laminált parketta alá alapként, nem kell felszedni. A diletációs vágás falaktól való távolsága 15 mm kell hogy legyen, de minimálisan a 13 mm-t be kell tartani, amit a végén takaróléccel fedünk be.

RAKÁS : Laminált parketta esetén: nem igényel ragasztást (esetenként az összeillesztéseknél néhány ponton), csiszolást, lakkozást csak össze kell tolni az egyes elemeket, így a parkettaburkolat szétszerelhető lesz. A laminált parketta padlófűtés esetén is jó burkolatként szolgálhat, a gyártó utasításainak pontos betartása mellett.
Hagyományos parketta esetén: megfelelő aljzat esetén a parkettaszálakat a megrendelő igénye szerinti alakzatban leragasztjuk, száradás után a hézagokat tömítjük ( rejboljuk ), a felületét egységesre csiszoljuk, majd lakkozással tesszünk védőréteget a parketta felületére. Elhasználódás vagy sérülés esetén még legalább 3 - 5 alkalommal újra csiszolható és lakkozható, így újra rakás nélkül kapható újból tiszta és újhatású fafelület. A hagyományos parkettát sokféle mintában lehet lefektetni.

Szalagparketta esetén: csapoknál, nútoknál összeillesztve pontonként ragasztjuk a parkettát. Ezen burkolatot már nem kell csiszolni, lakkozni, teljesen felületkezelt.
Hajópadló esetén: megfelelő vastagságú párnafákra, vakpadlóval, vagy anélkül kell lerakni. Az előkezelt hajópadlót rakás után lehet lakkozni, olajjal beereszteni vagy viasszal is kezelni. A kezeletlen hajópadlót csiszolni és lakkozni kell.
Svédpadló esetén : rakása megegyezik a hajópadlóéval, a különbség az, hogy a svédpadló keményebb fából készül, mint a hajópadló és teljesen felületkezelt. Nem kell csiszolni és lakkozni.A PARKETTABURKOLAT MÁS KIEGÉSZÍTŐI:

Hagyományos v. laminált szegélylécek, a piacon található minden fatípushoz. Burkolatváltó profilok, melyek biztosítják az esztétikus átmenetet a hideg- és meleg- vagy szőnyeg- és parkettaburkolatok között. Polyfoam , rétegeltlemez , kék fólia , . .
A parketta ápolása
A lakkozott felületeket 2-3 hét elteltével lehet csak először tisztítani. A tisztítás mindig puha ruhával, szőrkefével vagy porszívóval történjen. FELMOSNI TILOS! Az alig látszó lépésnyomokat és a makacs szennyeződéseket enyhén benedvesített, puha ruhával kell felmosni. A lakkozás selymes fényét hosszútávon a tisztítószer helyes megválasztása biztosítja. A parketta tisztításának gyakoriságát az igénybevétel határozza meg.
Ne feledje

A faanyag még feldolgozott állapotban is "élő" anyag, s a szélsőséges klimatikus hatásokra - csak úgy, mint az ember - érzékenyen reagál. Az ember és parketta jó közérzetéhez tehát a megfelelő klíma is hozzátartozik. Ez például 20 C hőmérséklet esetén mintegy 50-60%-os relatív nedvességtartalmat jelent. Ha a fűtési idényben a relatív légnedvesség tartósan vagy gyakran a fenti érték alá csökken, a parketta rendkívüli módon kiszáradhat, s az egyes elemek közt, de azokon belül is rések képződhetnek. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a fűtési idényben páratartalom és a hőmérséklet folyamatos mérése és a légnedvesség megfelelő mértékű pótlása mesterséges légnedvesítéssel. 

Forrás: lakberinfo.hu

Continue reading

Gondolkodjunk parketta lerakás előtt

A parkettázás nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint képzeljük. Íme a parkettázás aranyszabályai, apró buktatói és nagy csapdái, néhány jó tanáccsal megspékelve.
Most tehát a parkettával foglalkozunk: kiválasztásának, lefektetésének aranyszabályait, apró buktatóit, legnagyobb csapdáit gyűjtöttük össze - és persze néhány jó tanáccsal is szolgálhatunk.

Építkezésnél az első és legfontosabb, hogy ne siessük el a parketta lerakását, a hagyományos technológiájú, sok nedvességet tartalmazó épületekbe kerülő faanyagok idő előtti beépítése ugyanis azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a fa nedvességet kap, és megdagad, felboltosul. A parketta ilyenkor feltépheti a ragasztást, illetve ha ezt valamilyen okból nem tudja megtenni, mert például erős a leragasztás vagy nehéz a bútorzat, akkor vízszintes irányban dolgozik tovább nagy erőkkel, és a falat is kinyomhatja, ami akár statikai problémát is okozhat. Az aljzatbeton teljes vastagságának kiszáradása a kulcs, tehát nem elegendő csak a felületi szárazság - nedvességmérő alkalmazásával viszont az aljzatbeton teljes mélységében vizsgálható.

A lényeg annyi (nem bonyolult), hogy nem szabad 3 centiméternél kisebb, ún. dilatációs rést hagyni a falak mentén, mert a parkettának elegendő hely kell hozzá, hogy tudjon mozogni. Ez egyszerűen megfogalmazva 1-1,5 centis rést jelent falanként. Ezenfelül nem árt kicsit mélyebbre is hatolni, mert átalakítás, felújítás esetén sem szabad megfeledkezni az aljzatbetonról. Itt az egyenetlenségeket kell megvizsgálni és kiküszöbölni, ha szükséges, mielőtt felkerül a padlóburkolat, amennyiben ugyanis egyenetlen aljzatra kerül a parketta, nem lesz kellően stabil, és horpadás vagy kitüremkedés keletkezhet rajta.

Ha padlófűtést tervezel, ne válassz 14 milliméternél vastagabb parkettát, mert a fa köztudottan jó hőszigetelő, így a vastag anyag lefojtja a hőt. Lerakás előtt tekintettel kell lenni az aljzatbeton várakozási idejére, azaz a burkolás megkezdése előtt egy nappal a fűtést ki kell kapcsolni, és meg kell várni, amíg az aljzat 17-19 fokosra hűl. Ugyanígy kell figyelni a munkálatok befejeztével is a hőmérsékletre: soha ne indítsd el a fűtést a burkolás befejezése után két napig! A padló lerakása után egyébként is kötelező a türelem, mert a ragasztó teljes kiszáradását muszáj kivárni, ehhez pedig az anyag minőségétől függően 24-72 órára van szükség.

Anyagválasztás

Gyakran fölmerülő kérdés, hogy fa vagy laminált legyen a burkolat. A fapadló - ami lehet tömörfa vagy készparketta - mellett szól a természetessége, melegsége és nem utolsósorban a felújíthatósága. Ez viszont általában nagyobb beruházást jelent, és jóval sérülékenyebb, mint a laminált padló - ha viszont a természetes anyagokban hiszel, és hosszú távra tervezel, ne mondj le róla, próbáld megkeresni a választékból a számodra legkedvezőbbet. Arra viszont külön is figyelned kell, hogy a faparketta utólagos felületkezelése, pácolása, lakkozása, illetve olajozása nem mindig az elképzelt színt eredményezi. Ha nem vagy biztos a kiválasztott színben, addig ne kezeltesd le a faburkolatot, amíg egy mintán nem ellenőrizted a színárnyalatot.

A laminált burkolat a rajta lévő védőréteg miatt nagyobb kopásállósággal rendelkezik, nem igényel utókezelést, és a lerakásához sincsen szükség különösebb szakértelemre, egy kis ügyességgel saját kezűleg is kivitelezhető. Színeiben sokféle, és ha sikerült megtalálni a megfelelő árnyalatot, az később sem okoz meglepetést (faburkolatnál ugyanis előfordul, hogy változik, mélyül a színárnyalat, ahogy az anyag érik). Ha viszont egyszer tönkremegy, akkor nincs mese, cserélni kell. Szintetikus fedőrétege miatt a fánál hűvösebb érzést kelt, de legalább a tűsarkú nem hagy mély nyomot benne. Ne feledkezz meg a lépéshang-szigetelőrétegről a lerakás előtt, a burkolás után pedig 3-4 óráig ne lépj a padlóra!

A szakemberek a természetes fény beérkezésével párhuzamos lerakási irányt javasolják általában, mivel így kevésbé szembetűnőek a hibák. Azonban ha a helyiség alakja optikailag a merőleges lerakásra késztet, ne hagyd magad lebeszélni! Nagyon pici, szűk hely esetén az átlós irányú lerakás is tágítja és mozgalmasabbá teszi a teret.

Continue reading

A parketta választás 7 lépése

Parketta népszerű választás manapság. A legtöbb parketta olcsóbbak, mint a hajópadló. Emellett elég könnyen telepíthető és karbantartható. A parketta különböző árnyalatokban kapható. Különleges és egyszerű parketták állnak rendelkezésre sok mintával, és kialakítással.

1. lépés

Döntse el, hogy maga szeretné-e beépíteni a parkettát, vagy egy szakember. Szakember ajánlott nagy forgalmú területeken és egyéni alaprajnál. Tervezzen a beszerelésre költséget vagy válasszon olyan parkettát, vagy laminált padlót, ami könnyen telepíthető, ha ezt a munkát Ön szeretné végezni.

2. lépés

Használjon sötét színt nappali és étkező helyiségekhez. További design igény esetén, keverjük össze világos és sötét négyzetekben pepita mintát képezve. Add sarok ékezeteket vagy határok. Vásárolja meg a megfelelő mennyiségű minden típusú parkettából, hogy megteremtse a mintát.

3. lépés

Állítsa be a költségvetést a parketta projekthez. Ne feledje, hogy az alacsonyabb árú parketták, vagy laminált padlók alacsonyabb minőségűek lehetnek.

4. lépés

Gondolja át, mekkora lépésforgalom lesz a parkettán. A zajos, forgalmas területen, válassza a világos színű parketta lapokat, melyeket nagy igénybevételre terveztek.

5. lépés

Válasszon egy fa árnyalatot, mely illik a helyiség berendezéséhez, a bútorokhoz és szőnyegekhez.

6. lépés

Fontolja meg egyedi mintázatok kialakítását. tervezők ki tudnak ilyeneket alakítani.

7. lépés

A parketta vagy laminált padló minőségét ellenőrizze vásárlás előtt. Győződjön meg róla, hogy a darab egy minőségi kivitel, és illeszkednek egymáshoz pontosan.

Continue reading

Tudtad ezt a parkettáról?

A díszítés, amely egy új külsőt ad a régi otthonnak, mindig lehet egy nagy élmény, és ez mindig egy jó lehetőség, hogy megkeresse a helyes megoldást, amelyet a pénztárca is szeretni fog. A nappalitól a fürdőszobáig oly sok ötletet lehet fitogtatni a falakra, kiegészítőkre és természetesen a padlóra vonatkozóan.Hallott már a parketta padlóburkolatokról? Ha igen, akkor minden bizonnyal érdekli, hogyan tudja megtalálni a legjobb parkettát.

Milyen előnyöket kínál a parketta?

Mielőtt egyénileg nekikezd, azt szeretné tudni, mi van annyira jó az ilyen parketta padlókban, amitől jobbak a hagyományos burkolatoknál - legyen az laminált padló, vagy szalagparketta. A parketta padlóburkolatok jelenleg a trend, és van több oka a népszerűségének. Néhány példa szerepel itt, hogy úgy érezhesse Ön is,érdemes mellettük dönteni:

- Ők könnyebben tisztíthatóak. A többi burkolat sok tisztítást igényel és a tisztítást könnyen kezeli úgy, nem kell aggódnia kiömlött dolgok miatt akkor is, ha a gyerekek vagy a sok vendég az oka ennek.

- Nagyon tartósak. Amennyiben megfelelő fát választ és jól karbantartja, nem kell aggódnia amiatt, hogy idő előtt tönkremegy.

- Stílusosak. Egy személy adhat ízléses megjelenést lakásának ezekkel a parketta padlóburkolatokkal, mely lehetnek a bambusz vagy a teak is.
Ezen kívül, több más padlóburkoló anyag is adhat hagyományos, valamint az elegáns megjelenést.

Minden, a parketta típusokról!

A parketta padlóburkolatok rendelkezésre állnak több anyagból, mint a teak, bambusz, tölgy, fenyő és sok más egyéb.

Minden tudás ezekről további segítségére lehet:

- Vörös tölgy anyagból keményfa padlóburkolatok népszerűek ezekben a napokban. Lehet választani ezeket nappali, hálószoba számára is. A színe a vörös tölgynek rózsaszínes árnyalatú, így a bent hagyományos és nagyon nőies megjelenést ad. 

- A fenyőfa is egy nagy lehetőség, és nagyon gazdaságos. Árnyalata lehet barna, sárga, vagy akár fekete.

- A konyha és a fürdő területén, a brazil cseresznye a legjobb megoldás. Ez kétszer olyan kemény, mint a tölgy. Az a tény, hogy nedvességálló teszi alkalmas a nedves területek haza.

- Ha valóban vonzzák a bambuszok, akkor ez egy jó lehetőség.A lenyűgöző sárgás árnyalatú ideális és egy modern elegáns megjelenést ad. Ez is jól működik a nedves területeken is.

Continue reading

Laminált padló - amit érdemes tudni

A laminált padlók természetes fa alapanyagú termékek, amelyek egyesítik a szépséget, a technológiát, és a tradíciót. A laminált padlót könnyű lefektetni, és ellenáll a fakulásnak. A panelek kopás és karcolásállóak is egyben. A színek és minták sokféleségének köszönhetően saját izlésünk szerint alakíthatjuk ki otthonunkat. A laminált padló könnyen tisztítható és nem tartalmaz veszélyes alkotóelemeket. Nagyon egyszerű karbantartani, csak portalanítást igényel, és egy nedves ruhával kell feltörölni. Padlófűtés esetén is kíválóan alkalmazható. 

Felhasználási terület:
6mm-es laminált padló hálószoba, kis forgalmú helyiségek.
7mm-es laminált padló nappali, előszoba.
8mm-es laminált padló kis forgalmú irodák.
8,5mm-es laminált padló közepes igénybevételnek kitett közületi helyiségek.
12mm-es laminált padló nagy forgalmú irodák, üzletek. 

A laminált padlót más néven rétegelt padlóburkolatnak hívják. Aa nyolcvanas évek végén jelentek meg, és az érdeklődés feléjük, illetve a használatuk csaknem exponenciálisan emelkedett a kétezres évek elejéig. 

Sikere az egyszerű és jól automatizált gyártásnak, és az ebből következő kedvező árának volt köszönhető. A kezdeti gyermekbetegségeit jórészt kinőtte. 
A vásárlói elvárások újabb és újabb gyárak építésére,gyorsabb és korszerűbb gyártástechnológiák kifejlesztésére, jobb minőségű felületek és természetesen a legkülönfélébb igényeket kielégítő textúrák tervezésére serkenti a laminált padló gyártókat. A laminált padló esetében egy mügyantával védett fényes felület adja a járó-felszínt, egy mikroszemcsékből összepréselt faanyag képezi a középső réteget és az alját szintén müanyag szilárditja.
A már lerakott laminált padlólap elemeknél a klick-es szerkezeti megoldás miatt nem fordulhat elő, hogy azok szétnyíljanak.

A laminált parketta előnyei:
- olcsó
- gyors és egyszerű a lerakása, így szép környezetet varázsolhat néhány óra alatt
- rengeteg színből, variánsból választhat, hogy összhangban legyen bútorai színével
- a laminált padló alkalmas padlófűtéshez is
- hosszú garanciaidő 

Hogyan válasszon laminált parkettát?

A választásnál két nagyon fontos parketta választási szempontot, de kérjük, amenyniben kérdése van, tegye fel azt nekünk emailben, vagy telefonon, látogasson el szaküzletünkbe!

1. Kopásállóság, melyet az IP31-IP32-IP33 betű és számkombinációk jeleznek.

2. Vastagság, mely 6 mm-től 12 mm-ig terjedhet, annak függvényében, hogy milyen igénybe vételnek lesz kitéve a használat során.

Continue reading

INGYENES LERAKÁS RENDELÉSE MELLÉ AJÁNDÉKBA

MINDEN LAMINÁLT ÉS SZALAGPARKETTÁHOZ!

 

 

Hogyan készíthetek gyors kalkulációt?

Készítsen pillanatok alatt kalkulációt, tudja meg MOST, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a parkettázás!

 

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.